Miksi Moissaniitti On Parempi Kuin Timantti

Miksi Moissaniitti On Parempi Kuin Timantti

Miksi Moissanite On Parempi Kuin Timantti - Kattava Opas Moissaniitin Etuihin

Miksi Moissanite On Parempi Kuin Timantti - Kattava Opas Moissaniitin Etuihin

Sisällysluettelo

Johdanto

Timantit saattavat hallita jalokivimaailmaa, mutta ne eivät suinkaan ole ainoa vaihtoehto. Jos etsit jotain erilaista, sinulla on runsaasti vaihtoehtoja harkittavana, mukaan lukien timantin kaltaiset kivet, kuten moissanite.

Mikä on Timantti?

Aito timantti on luonnossa esiintyvä mineraali, joka koostuu hiilestä ja grafiitista. Miljardien vuosien aikana äärimmäisen paineen ja kuumuuden alla nämä hiiltä sisältävät nesteet liuottavat muita mineraaleja ja jättävät jälkeensä loistavia timantteja.

Timantit ovat jääneet kiinni vulkaaniseen kiveen, joka muodostuu kun kuumaksi sulanut kivi kiteytyy ja kovettuu. Kirkas, väritön timantti on luonnossa harvinaisin timantin tyyppi.

Mikä on Moissanite?

Nobelin palkinnon voittanut Henri Moissan löysi ensimmäiset moissanite-kivet vuonna 1893 Arizonan meteoriittikraatterista. Moissan sekoitti moissanite-kivet timantteihin ja odotti innokkaasti arvokasta löytöään.

Timanttien ja Moissaniten Välisten Erojen Tarkastelu

Moissaniten ja timanttien välillä on useita eroja, jotka kannattaa ottaa huomioon kihlasormusta valittaessa:

  • Timantit Ovat Kovempia Kuin Moissanite

Luonnollinen timantti saavuttaa Mohsin asteikolla korkeimman pistemäärän 10, kun taas luonnollinen moissanite saavuttaa merkittävän 9.25 pistettä. Molemmat mineraalit ovat poikkeuksellisen kestäviä ja voivat kestää pintanaarmuja, valtavaa painetta ja kitkaa vahingoittumatta.

  • Moissanitella On Enemmän Loistoa ja Kirkkautta Kuin Timanteilla

Piikarbidi, josta moissanite muodostuu, heijastaa valoa timantteja enemmän, mikä tuottaa enemmän kimaltelua ja "tulta", kun valo osuu kiven pintaan.

  • Moissanite On Edullisempi Kuin Timantit

Luonnollinen moissanite-kivi on huomattavasti kevyempi kuin timantti, eikä noudata samoja hintaindeksejä. Sen sijaan ne hinnoitellaan koon ja värin perusteella, kun taas timantin hinta määräytyy "Neljän C:n" mukaan: karaatin paino, väri, leikkaus ja puhtaus.

Moissanite On Parempi Planeetalle

Moissanite on ympäristöystävällinen valinta verrattuna timantteihin. Koska moissanite esiintyy luonnossa harvoin, myytävänä oleva moissanite on kasvatettu laboratoriossa.

Laboratoriossa kasvatetut jalokivet aiheuttavat pienemmän hiilijalanjäljen kuin luonnossa esiintyvät kivet, kuten timantit. Näin ollen moissaniten valinta vähentää ihmisen toiminnan negatiivisia vaikutuksia planeetalle.

Yhteenveto

Tässä oppaassa olemme tarkastelleet moissaniten etuja timantteihin verrattuna. Moissanite tarjoaa monia etuja, kuten kestävyyden, loiston ja ympäristöystävällisyyden. Kun valitset kihlasormusta tai muuta korua, moissanite on harkinnan arvoinen vaihtoehto sen monipuolisten ominaisuuksien ansiosta.